Använd betakaroten som solskydd

solNu är sommaren på ingång och här på Lugnets Äventyr så gör vi oss redo för en fantastisk sommar med nya aktiviteter och en massa energi i form av lek, vila och god mat. Man kan förstås aldrig riktigt veta om det kommer att bli regn eller sol, men vi har på känn att årets sommar blir solig och skön och vi tänkte passa på att ge lite tips om det där med solskydd till alla våra gäster, nya såväl som återkommande. Det är viktigt att tänka på att inte bränna sig och det särskilt när man är aktiv i solen. Det är så lätt att glömma bort att man får gott som sol även då man är ute och vandrar eller paddlar, och vårt tips är att satsa på bra solkräm såväl som betakaroten tillskott som kan ge ett extra skydd mot solens skadliga strålar. Betakaroten rekommenderar vi endast för vuxna och friska personer.

Betakaroten som solskydd

Du kanske tycker att det låter märkligt att ta kosttillskott som skydd mot solen men faktum är att det är välkänt att betakaroten har den här effekten. Det är så att intag av betakarotenet kan leda till det som kallas för karotenemi som betyder att fettet som sitter under huden har färgats av betakarotenet som finns där. Man kan till och med få gulaktiga handflator och fotsulor av ett stort betakarotenintag. Samtidigt som man får en attraktiv färg som påminner som solbränna så får man även ett ökat solskydd.

För att få det här adderade solskyddet så ska man börja ta betakaroten tillskott åtminstone 3 månader innan den tid då man tänker vistas mycket i solen. Du bör alltså se till att skaffa tillskottet redan idag så att din hud är redo för sommaren hos oss på Lugnets Äventyr.

Observera

Vi vill tillägga att betakarotenskyddet förvisso är en stor fördel men att man även kan behöva tänka på att smörja in sig med solkräm och använda solhattar. Betakaroten tillskott är bäst för vuxna. Barn bör ha bra kläder och en kräm som har en högre solskyddsfaktor. Vi påminner er gärna om att smörja in barn och vuxna då ni kommer hit, och det är klart att vi kan hjälpa till med både kräm och hattar om ni skulle glömma dessa hemma.