Invigning av ungdomsloungen

Efter att ha låtit gäster fylla i enkäter under hela förra sommaren så blev det tydligt att det är en åldersgrupp som vi behövde satsa lite extra på under kommande säsong – 10-14åringarna. De yngre barnen är med sina föräldrar, leker på lekplatsen eller badar. Men när de närmar sig tonåren är det inte lika lätt att roa dem. Många familjer har önskat att något mer ska finnas på området som vänder sig just till dem. Vår lösning blev ”Ungdomsloungen”.  Precis bredvid restaurangen (innan duscharna) finns ett mindre trähus som vi nu inrett med helt och hållet fokus på denna åldersgrupp.

saccosäckEtt stort soffbord och en hylla full med olika sällskapsspel är inbjudande för både ungdomar och vuxna. Men det blir ändå på ungdomarnas villkor. För fler sittplatser och lite mer flexibilitet köpte vi även in tre stycken Itaka Large Sittsäck Lounge. En kombination av saccosäck och soffa som både är snygg och funktionell. Janne vill helst köpa in klassiska saccosäckar typ Fat Boy men det kändes mer rejält att köpa Itaka-varianten då den är lite mer ”möbel” än en stor säck.

Direkt in till höger är det TV-spel som gäller. Två Play Station med Fifa 2015 på ena och Collin McRay på det andra. Tyvärr går det inte att ha allt för många spel framme samtidigt då de lätt ”får ben”. Så vi har valt att låta ett spel sitta i en konsol under några månader. Sen byter vi. Det var bästa lösningen helt enkelt.

Möjligheten finns även att dra ner en vit duk från taket och koppla in videokanonen. Det kommer vi bara göra om en vuxen är med men vi kommer ha en del kvällar med fotboll och film. I och med att VM i fotboll (damer) kör igång snart blir det säkert ett härligt tryck inne i lokalen. Vid sådana tillfällen kommer även personal från kiosken att köra extra försäljning enbart mot de som är i lokalen. De kör ihop en vagn med allt från chips och godis till dryck och annat gott och säljer på plats.

Ett förslag var även att köra helkvällar med inträde. För 100kr ingår allmänt ”häng” i loungen, godsaker och att vi tittar på en film tillsammans. Vi har inte helt och hållet satt något program än men det lutar åt att detta blir sommaren då ungdomarna kommer att trivas allt bättre hos oss.

Välkommen !