Konferensresa till Spaniens billigaste och trevligaste resmål

sol i spanien under konferensresaNär man väljer destination för företagets konferensresa vill man uppfylla några grundläggande kriterier, som att det ska vara prisvärt, lugnt men ändå ett rikt utbud av aktiviteter, och att infrastrukturen är klanderfri. Spanska Solkusten uppfyller nuförtiden med råge dessa kriterier och håller på att bli hela Europas mest populära resmål, och man förväntar sig i år att för första gången nå den historiska gränsen 10 miljoner övernattningar. Läs mer om spanska Solkusten på spanskafastigheter.se

Denna framgång förklaras främst genom den nya infrastrukturen (nya tåg, flertalet busslinjer och helt nya motorvägar) samt prisnivån. Priserna på Costa del Sol har stadigt sjunkit under krisåren, och trots att krisen planat ut fortsätter priserna att sjunka. Bara mellan 2013 och 2014 sjönk priserna med 7 procent. Mest värde för pengarna får man på östra Costa del Sol i allmänhet och Nerja i synnerhet.

Enligt den senaste semesterrapporten från brittiska ”The Post Office” så kostar en typisk ”semester-korg” (kaffe, vin, öl, hudkräm) samt en middag för två med en flaska vin endast 44 pund i genomsnitt på Solkusten (väster är dyrare än öster, särskilt i och runt Marbella). I jämförelse kostar samma varor betydligt mer i britternas 8 andra ledande resemål. I exempelvis Teneriffa kostar samma varor 58 pund och i Algarve 48 pund.

Nerja, som ligger cirka 40 minuter öster om Malaga är en semesterort som de senaste åren blivit såväl investerarnas som semesterfirarnas favorit-destination på Costa del Sol. Detta har att göra med att staden är billig trots sin alltmer exklusiva, men anspråkslösa atmosfär. Här finns de världsberömda grottorna Cuevas de Nerja, rena stränder, trevliga människor, varierande natur som påminner om en blandning av Toscana och södra Kalifornien, god mat – och framförallt en total avsaknad av stora turistkomplex som plågar stämningen i så många andra orter i södra Spanien. Nerja är också ett mycket populärt resmål för svenska idrotts- och ungdomsföreningar. Inte minst då Capistrano Village (10 minuter från strand och 10 minuter till centrum) där man kan samla alla i samma koncentrerade område i några hus eller lägenheter.

Nerja är således det perfekta resmålet för det lilla eller mellanstora företaget som vill ha en prisvärd men ändå riktigt givande konferensresa till solen. www.spanskafastigheter.se har hus för uthyrning med upp till 5 sovrum i de absolut bästa områdena i Nerja. Spanska Fastigheter samarbetar även med de 2 största bankerna vad det gäller bankobjekt i Spanien, som hyr ut affärslokaler, lägenheter och tomter över hela Spanien till mycket pressade priser. Dessa marknadsförs dock inte via sidan utan anordnas vid förfrågan.