Lyckad camping

campingTycker man om att komma nära naturen så är campingturer ett bra sätt att fylla på med nya krafter. Man kan ge sig ut på camping på lite olika sätt och campingplatser har plats för allt från husbilar till tält eller sovsäck under bar himmel. Innan man planerar en campingtur så finns det lite att tänka på för att få en riktigt lyckad upplevelse. Här kommer mat först, för det är välkänt att man sällan har roligt då det kurrar i magen så därför ska man alltid ladda med sådant som är enkelt att äta och som ger en massa energi så att man orkar vara en bra medmänniska mot de som har kommit med på äventyret.

Mat för camping

Då man tänker på vad man ska äta under campingresan så ser man kanske grillkorv framför sig och visst får man hoppas att det blir tid för mysiga stunder runt en lägereld. Nu kan det förstås bli så att man får vänta lite med att tända brasan och det särskilt om regnet öser ner. I det här läget kan det vara riktigt fint med en måltidsersättning som man snabbt kan blanda med vatten. Numera så finns det ju riktigt goda proteinpulver som ger den energi och ork som man behöver då man befinner sig ute i skog och mark och inte vet när man kommer att få en ordentlig måltid nästa gång. Dessutom så är torra pulver som man blandar med vatten mycket lätta att ta med sig, och det är ju smart om man kanske är ute och vandrar, åker rollerblades eller tar sig fram på cykel och måste bära sin packning. Vi hittade en artikel om proteinpulver som kan vara bra att läsa innan man väljer, det finns ju massa olika typer av pulver.

Ska man vara borta länge så är det heller inte så dumt att ta med sig lite vitaminer och mineraler. Man behöver verkligen inte sluta med att ta smarta kosttillskott bara för att man är ute och campar då dessa är så pass enkla att ta med sig i väskan eller i fickan.

Sova gott

Sover gott gör man kanske inte då man ligger på ett liggunderlag i ett blött tält men det här beror förstås på vem man är och hur mycket man kan tolerera. I vissa fall så kan det vara klokt att skippa det där med att sova i tält och istället boka in sig i stugor som finns på campingplatsen. På så vis så får man en torr och behaglig säng så att man kan ladda inför nästa dag med en god natts sömn.

Packa rätt

För att det ska bli kul med campingresor så måste man packa rätt. Åker man med en husbil så får man ju plats med det mesta men då man går eller cyklar så gäller det att ha en bra ryggsäck. Satsa på en ryggsäck som är till för camping och som har plats för viktiga saker som sittunderlag och kanske till och med ett tält. Med många olika fack så får man en bra sortering på sin packning så att man snabbt finner det man behöver. Sedan är det alltid klokt att packa lätt hellre än att lägga i en extra tröja för då man lever campinglivet så är det helt naturligt med byxor med gräsfläckar och tröjor som luktar lägereld.