Mindre skärmtid och mer fritid!

Vem har inte en smartphone, padda eller iPhone? Man kan ju nästan inte leva utan de här skärmarna som gör det så enkelt att få information snabbt och att kommunicera med vänner på ett enkelt och effektivt sätt. Men det är också så att skärmarna tar över våra liv och det finns redan rapporter som visar att de faktiskt hämmar vår kreativitet. Det här är ju något av en paradox med tanke på hur mycket man kan göra med en modern mobiltelefon. Men tydligen så är det så att den där skärmen får en att sluta tänka kreativt och man gör bara så som man bli instruerad av appar och hemsidor som man surfar till att göra.

Mindre skärmtid och mer fritid!

Vi på Lugnets Äventyr vill slå ett slag för det där med fritid och en hälsosam livsstil. Därför så har vi bestämt oss för att skapa en lokal kampanj där vi uppmanar vänner och gäster att minska på skärmtiden. I vår kafeteria så vill vi alls inte se några skärmar. Se på maten du äter, samtala med sällskap eller blicka ut över den vackra naturen! Vi tror att det blir mer fritid om man minskar på skärmtiden.

Det är inte så lätt

Något som vi har hört mycket av är att det är så svårt att sluta surfa med mobilen hela tiden. När man tycker att det känns avkopplande att läsa nyheter och forumtrådar samtidigt som man dricker en kopp kaffe så kan det ju vara svårt att bryta upp och göra på annat vis. Det här förstår vi men det gäller att förstå hur illa det är för hälsan, både den mentala och den fysiska, att leva sitt liv på skärmen. Det är inte lätt, men fundera på vad som kommer att hända om du fortsätter att leva på det här sättet…

Schemalagd mobiltid

Vi föreslår schemaläggning av mobiltid. Man kan faktiskt stänga av telefonen och vem har sagt att alla i familjen måste ha en smartphone? Vi tror att det kan vara klokt att helt enkelt ha färre skärmar att använda sig av. Återgå till den gamla telefonen med liten skärm och knappar, och låt underhållningstelefonen vara avstängd på kvällen då det faktiskt kan vara klokt att göra lite annat som att se på varandra då man för ett samtal.