Ny aktivitet på campingen – agility

Nu när sommaren äntligen är i full gång har vi en del spännande nyheter att bjuda på här på campingen! För att förgylla semestern för våra gäster har vi tagit fram flera roliga aktiviteter som väntar under juni, juli och augusti. Eftersom vi vet att det är många av våra campare som besöker oss som har med sig sina hundar har vi valt att erbjuda kurser i agility. Detta hoppas vi ska bli uppskattat då vi har fått flera önskemål angående agility. Om du har din hund med dig och campar hos oss mellan den 1:a juli och den 31:e juli 2017 kan du boka in dig redan i förväg om du vill vara med vid något av månadens kurstillfällen. Maila oss via kontaktformuläret.

Vad är agility?

agilityEn hund kallas människans bästa vän av en anledning och om du vill utveckla din relation med din vovve kan du testa på hundsporten agility hos oss i sommar. Du som husse eller matte kallas för förare och ska tillsammans med din hund ta dig runt en hinderbana på tid. Alla hundar är givetvis välkomna att delta i agility och alla klubbar som är med i Svenska Kennelklubbens organisation har möjlighet att anordna både kurser och tävlingar. Eventet på vår camping är dessutom sponsrat av försäkringsportalen Hundförsäkring.nu.

Kuriosa om agility för hundar

  • År 1978 i England visades agility för första gången i samband med en hundutställning. Från början var detta tänkt som en form av pausunderhållning för publiken men i och med att både hundar och förare hade så roligt under tiden blev det snart en sport. Här i Sverige har agility varit en officiell sport sedan år 1987 och du kan tävla runt om i hela landet.
  • Agility går som sagt ut på att en hund och dess förare ska ta sig runt en hinderbana så snabbt som möjligt med allt från säckar till tunnlar, däck, balansbommar och gungbrädor. Detta ska ske utan misstag och så kallade ”vägringar”.
  • Agility är roligt för både husse/matte och hund – dock är det krävande och din hund bör vara åtminstone 1 år och även färdigvuxen innan du tar dig an denna hundsport.
  • I dag räknas agility som en av våra främsta och mest populära hundsporter. Är din hund minst 18 månader kan du tävla och det finns tävlingar uppdelade efter hundars olika storlekar.

Känner du att det här är någonting som intresserad dig och din vovve? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till kursen via receptionen eller genom att ringa till oss på campingen.