Ny säsong med mycket jobb hos Lugnets Äventyr

Vintern är ännu inte över men vi blickar förstås mot våren och sommaren då marken äntligen ligger bar igen och vi kan lägga mer krut på aktiviteterna här på Lugnets Äventyr. Vi har en känsla av att 2016 kommer att bli vårt bästa år någonsin då gamla vänner återkommer och vi knyter nya bekantskaper. Trots att det fortfarande är bitande kallt därute och snön ligger som ett täcke över hela området så har vi nu börjat planera för vår-röjningen.

Trädgårdsarbete för ungdomar

Håll utkik efter våra nyheter mot våren för vi kommer att behöva hjälp då det ska röjas bland gräs och buskar. Vi kommer att skapa fina jobbtillfällen för arbetsglada ungdomar i form av trädgårdsarbete. Det kommer inte att krävas en massa förkunskaper då vi hjälper till med instruktioner för att jobba med röjsågar och häcksaxar på ett säkert och effektivt sätt, och de flesta vet hur man krattar löv!

Vi tror att det här kommer att bli en mycket rolig och lärorik upplevelse och det ska nämnas att många som nu är anställda under sommarsäsongen började med att rensa ogräs och klippa häckar så det här är ett fint tillfälle att lära känna oss.

jobba i trädgård

I trädgården kommer ungdomar få jobba och använda verktyg såsom: röjsåg, häcksax samt gräsklippare.

Vad kan vi förvänta oss av våren och sommaren 2016?

Förutom trimmade häckar och ansade gräsmattor så tror vi att våren och sommaren 2016 kommer att bjuda på en massa kul. Vi vill fortsätta att jobba med det där med hälsa och öka kunskapen omkring näringslära och fysiologi. Vårt motto är att det här ska vara kul så vi kommer att se på nya sätt att introducera ren hälsa i form av motion som förnöjer och mat som smakar gott.

Det blir eventuellt en kurs i raw food där man kommer att kunna få veta mer om hur man på ett enkelt sätt kan introducera mer hälsa i vardagen på ett okomplicerat vis. Sedan så har vi också insett behovet av nyttigt godis så vi kommer att försöka köra temadagar där vi lär oss mer om hur man kan tillverka sötsaker utan att faktiskt använda sig av raffinerat socker.

Sedan så fortsätter vi förstås med alla roliga utomhusaktiviteter och att skapa evenemang som är av intresse för alla åldrar. Här på Lugnets Äventyr så vill vi skapa en oas där man tar det hela i sin egen takt i goda vänners sällskap.

Vi ses under 2016 för att rensa, ansa och ta hand om vår omgivning och om oss själva!