Sagas chiapudding

sagas-chiapudding
Alla tycks prata om chiafrön och jag måste medge att jag har funderat på att testa den där gröten som ska vara så nyttig men det har liksom inte blivit av. Med tanke på att jag inte ens visste hur chiafrön ser ut så var det verkligen kul att Saga tog initiativet att laga chiapudding här på kontoret. Hon tog med sig en påse och visade oss fröna innan hon under fikapausen ordnade med portioner i engångskoppar. Jag hängde på och tog en titt på tillredningen och det såg ju faktiskt löjligt enkelt ut. Chiafrön, vätska, och lite kryddning, och sedan in i kontorets frys. Saga täckte kopparna med vanliga plastpåsar i sandwichformat för att puddingen inte skulle få dålig smak av den öppna löken som låg i kyldörrens fack. (Vem lägger en lök i kontorskylen?!?)

När det blev dags för eftermiddagsfika så fick vi uppgiften att testa chiapuddingen, så vi samlades i lunchrummet tillsammans med Saga som dukade upp kopparna med blandningen som nu hade en fast form. Det hela såg lite grått och daskigt ut men vi var redo att ge denna gröt en chans och den smakade faktiskt riktigt gott. Saga skivade lite banan på puddingen och då såg det genast lite godare ut.

Saga hade adderat en aning maple, alltså lönnsirap från Kanada, och det gjorde att puddingen hade en söt karaktär. Till och med Anne som är vår LCHF guru här på kontoret var med på noterna och lovprisade denna maträtt som nyttig och bra.

Kommer det att bli chiapudding hemma nu?

Nja, jag vet faktiskt inte. Det var gott när Saga lagade chiapuddingen men om jag känner mig själv rätt så kan det dröja ett tag innan jag skaffar dessa frön och själv lagar till puddingen. Så är det bara, fast det är helt klart en rätt som jag kan tänka mig för den gav en massa energi och så kände jag mig riktigt mätt så att jag inte behövde fylla med kaffebröd eller annat under eftermiddagen. Saga tipsade även om ett annat recept som tydligen ska vara ännu godare, och det verkar onekligen vara både gott och lätt att tillreda/äta. Detta recept hittar ni här: chiafrön.com/chiapudding om ni själva känner för att testa 🙂

Det går ju faktiskt att strö chiafrön över sallader för att få alla fina näringsämnen så kanske att jag ändå satsar på en påse för att komma igång med denna smarta ingrediens som man har så mycket att vinna på…Det är ju dessutom billigt! Jag hittade en påse innehållandes 500 gram chiafrön för bara 145 kr!