Segway

segwayGlid runt på ett fritt och lite galet sätt med en Segway! Det här är ett fordon som har blivit väldigt populärt för att det erbjuder ett enkelt sätt att ta sig fram på samtidigt som man upplever en viss utmaning i att lära sig kontrollera fart och rörelseriktning. Det här gör ett Segwayevent till det perfekta valet för en utflykt för företaget, med vänner eller med familjen. Man kan boka den här typen av aktivitet för någon timmes tid eller för en heldag då man kör runt i stadsmiljö eller ut på landet. Viktigt att packa med är lite mellanmål och något som ger lite extra energi. Ett bra tips kan vara en sportdryck som har smarta förpackningar som är lätta att hantera då man kör Segway.

Är det svårt?

Nej, det är väldigt lätt att köra Segway men det kan ta lite tid att få in den rätta känslan så att man kan glida omkring och göra roliga moves. Det hela fungerar på så vis att man lutar sig framåt för att köra framåt, åt sidan för att svänga och bakåt för att bromsa. Det är verkligen inte svårare än så, och Segwayns stora hjul ger både stabilitet och balans. För de flesta så går det snabbt att snappa upp hur man kör så ett event kan börja med att man övar på en plan yta för att sedan köra vidare i grupp.

Köra i staden eller på landet

Man kan använda Segways på så många olika sätt och det finns till och med de som har en egen Segway hemma och klättrar med denna i trappor! När man ska ut på utflykt så kan det dock vara trevligt att ge sig ut på landet där man får frisk luft och vackra vyer. Detta särskilt då man kanske är nybörjare. När man har kört ett tag så finner man en trevlig plats att slå sig ner och njuta en picknick på.

Utrustning

För att det ska bli bekvämt att köra så bör man ha lediga kläder och bra skor, inga flip flops! Ta med en ryggsäck så att du lätt kommer åt sportdryck, frukt, och så kameran förstås. När du väl har koll på din Segway så kommer du att kunna ta bilder på kompisarna där de kör före och bakom dig och det här blir till ett minne för livet som ni snart gör om.