Spela minigolf

Om du aldrig har spelat på en minigolfbana så kan du börja med att se det berömda filmklippet med Mr Bean där han lyckas ta sig runt en hel stad med klubba och boll. Det blir många glada skratt när man spelar minigolf, och alla kan spela bra mycket bättre än Herr Bean gör! Det här är en sport som har enkla regler och som man lätt spelar tillsammans. Därför passar den bra för företag som vill ut och göra något trevligt tillsammans såväl som familjer som har barn i olika åldrar.

Så spelar du minigolf

minigolfDu har säkert sett en minigolfbana med olika stationer där man på olika sätt ska få golfbollen i hålet. Det kan vara så att man måste slå i uppförsbacke eller att man ska ta sig igenom en labyrint för att till sist nå hålet. Beroende på hur många slag det krävs för att få bollen i hål så får man en viss poäng och när man har tagit sig igenom hela banan så har man en total poäng som kan jämföras med andra som varit med och spelat. Man kan spela minigolf i lag och låta olika personer hantera olika hål. Det här är riktigt kul och leder till teamwork och en känsla av gemenskap. Varje bana har sin unika karaktär och när man ska spela i grupp så gäller det att man först och främst kommer överens om de regler som man kör med och hur tävlingen ska gå till.

Tävling utan konkurrens

Det kanske låter som en omöjlighet men minigolfen kan faktiskt erbjuda en situation där man förvisso tävlar mot varandra om den bästa prestationen men där man slipper verklig konkurrens. Detta särskilt om man spelar i lag och hjälps åt att ta sig fram mellan banans olika stationer. Det här är mycket olikt verklig golf där man rör sig över stora ytor och kan få problem med bollar som fastnar i skogen, i vattendrag eller i sand. Det ska verkligen mycket till för att man ska strula till det och slå ut bollar från minigolfbanan som är så smart gjord att det krävs en verklig Mr Bean för att misslyckas.